Terug naar alle handleidingen

We hebben het je makkelijk gemaakt! Je vindt al je diensten, inclusief je accountgegevens en facturen, terug in MyCat. Je kunt inloggen op MyCat via https://cloudcat.nl/login.

 

Log je voor het eerst in?

Gebruik dan de optie "Eenmalige code/link". Je ontvangt dan een code op het opgegeven mailadres, waarmee je direct bent ingelogd. Geen wachtwoorden meer om te onthouden, hoe ideaal is dat?

 

Gebruik je het account met meerdere personen?

Als je het account bijvoorbeeld voor een verenigingsbestuur gebruikt, kan het fijner zijn om toch een wachtwoord in te stellen. Log dan de eerste keer in met de eenmalige code, en ga daarna in MyCat naar "Account" links in het menu. Je vindt nu rechts in het scherm een optie om een eigen wachtwoord te kiezen. Zodra je dit hebt gedaan, kun je ook met de "Wachtwoord" knop inloggen.

 

Is inloggen via de code veilig?

Inloggen via code is zeker veilig. Door wachtwoorden weg te halen bij de gemiddelde gebruiker, kiest men ook geen zwak wachtwoord. Normaal kon je daarnaast ook kiezen voor een reset-linkje in de mail, waardoor je in feite toch altijd zonder wachtwoord bij de account kon, zolang je bij de mailbox kan.

Inloggen via code is dus veiliger dan een normale wachtwoordlogin met reset-link. Echter prefereren sommigen toch het wachtwoord, en daarom bieden we die optie ook aan.

 

Ben je jouw wachtwoord vergeten?

Log dan gewoon in met de code, dat werkt hetzelfde als een normale wachtwoord reset-link.