Even introduceren..

CloudCat is een all-in web-service bedrijf dat voor verschillende particulieren, bedrijven en verenigingen online diensten beheert. CloudCat onderscheidt zich van de andere webhosters door het bieden van een managed dienst: wij nemen al het onderhoud over en jij regelt de technische zaken van je diensten via een makkelijk online portal (MyCat). We denken ook altijd met je mee als je speciale wensen hebt en regelen je verhuizing van je oude hoster.

Om de flexibiliteit te hebben om jouw wensen goed om te zetten in ons aanbod, werken we met verschillende pakketten voor de verschillende diensten, zodat we altijd een persoonlijke combinatie voor je kunnen samenstellen.


Het CloudCat familieportret - Christiaan, Evelien en de katten

Onze origins

CloudCat is een handelsmerk van de hostingdiensten van Verictas, een online dienstverlener voor de ICT.

Verictas is ontstaan in 2015 als een formele inschrijving voor de toen nog kleine hobby (IT)-zaak van Christiaan Goossens. Inmiddels hebben we gewerkt met vele vaste en flexibele partners om websites online te zetten, (web)applicaties te maken of om te adviseren over IT projecten. In 2021 hebben we hieraan ook CloudCat toegevoegd om de hostingdiensten een eigen platform te geven.

Verictas vertegenwoordigt dus de specialistische projecten en applicatieontwikkeling, en we worden daarbij ondersteund door CloudCat, waar we voor iedereen betrouwbare en persoonlijke webdiensten aanbieden.

Onze doelstellingen

CloudCat staat voor:

  • Persoonlijk en dichtbij: de diensten van CloudCat zijn geen massaproductie, en we stellen jouw diensten speciaal voor je samen. Daarnaast zorgen we ook voor het technisch onderhoud van je site.
  • Technisch in orde: omdat we geven om jouw site, domein of email, zorgen we dat ie technisch gewoon goed in elkaar steekt. We kijken altijd samen naar wat de beste optie is om jouw site gewoon te laten werken, hoeveel bezoekers je ook hebt.
  • Makkelijk te beheren: in het beheerpaneel kun je zelf de belangrijkste instellingen aanpassen. Kom je er niet uit? Dan hebben we altijd de helpdesk.

Onze doelgroep

De diensten van CloudCat zijn het meest geschikt voor:

  • Verenigingen en stichtingen die geen eigen techniek-commissie hebben, of graag een backup willen voor als de kennis uit hun vereniging verdwijnt.
  • Kleine bedrijven die graag hun online-diensten goed geregeld willen hebben
  • Particulieren zonder kennis van de IT, die gewoon willen dat het werkt

Uiteraard kunnen we je ook helpen als je wel kennis van zaken hebt, en gewoon wil dat het werkt, maar het kan zijn dat je door onze versimpelingen niet alles zelf kan instellen. We helpen je daar dan graag mee via de helpdesk.

Onze techniek

Domeinnamen

Voor alle extensies waarop dat mogelijk is schakelen we DNSSEC in voor jouw domeinnaam. Wij registreren onze domeinnamen op jouw naam (dus niet als CloudCat), bij The Registrar Company B.V., om de beste deal te krijgen voor verschillende domeinextensies. Je kunt je domeinnaam ook altijd weer doorverhuizen: hij staat immers op jouw naam.

Webhosting

Standaard heeft onze webhosting de volgende functies: beheer via MyCat, uploaden bestanden via SFTP, altijd TLS (1.3) via Let's Encrypt met goede beveiligingsinstellingen, HTTP/2 is standaard ingeschakeld voor al onze servers. Ook is alles standaard te bereiken via IPv6 en schakelen we standaard HSTS in.

Je kunt op de standaardservers gebruik maken van PHP 7.4 en PHP 8.0. Daarnaast bieden we ook de optie om (tijdelijk) gebruik te maken van een High-Availability server cluster. Je site/app moet daarvoor mogelijk wel worden aangepast. Je kunt dan iedere programmeertaal gebruiken en ook iedere versie, naast de genoemde PHP versies.

E-mail

We filteren alle mail zowel inkomend als uitgaand op spam om onze reputatie bij mailontvangers hoog te houden. Ook is bij alle verbindingen TLS verplicht, zowel op de webmail, als via IMAP en SMTP, zodat jouw mail altijd vanaf je apparaat tot de ontvangende server is beveiligd. Voor alle maildomeinen schakelen we SPF, DKIM en DMARC in. We werken nog aan het standaardiseren van TLSA en DANE.